30 juni- Får la börja med gårdagen

Känns som att jag alltid bloggar om gårdagen men det blir lite så för jag hinner aldrig blogga på kvällen. Denna tiden är bäst när barnen tittar på sommarlovs morgon och äter frukost då kan jag i lugn och ro blogga, annars finns det ingen tid. 
 
Igår regnade det hela dagen, fanns ju inget att göra. Hälsade på Billy i garaget, åkte ut till sommarstugan en sväng. Hämtade ut överkastet som jag hade beställt. 
 
På eftermiddagen/kvällen klarnade det upp. Vi åkte in till stan, hade tänkt äta på Olles men det var stängt så det fick bli mat i hamnpaviljongen istället. Det är väldigt mysigt där, träbord, korgstolar, bar utomhus, allt ligger under stora parasoller och det sitter surfbrädor som prydnad överallt, ligger precis nere i hamnen så visst är det supermysigt att sitta där. Vi fick ett bord ute och där lös solen lite så det var väldigt skönt att sitta där. Jag åt fish and chips och Billy åt pulled pork, jätte god mat men väldigt väldigt små portioner. Inte ens jag blev mätt uatn kände att jag lätt hade fått ner en till. Billy blev ju långt ifrån mätt. Dessutom gav ju vi bort hälften av våra pommes och lite kött till Joey. Så det vart lite tråkigt. Dessutom fick man inga grönsaker eller sallad eller något till, ingen snygg uppläggning.
 
Tog en sväng om Sanna och Mattias och kollade in deras nya lägenhet. Den var gigantisk. Jätte stor och fin var den. 
 
När vi kom hem var det redan kolsvart ute fast att klockan bara var typ 21 så visst blev det sämre väder igen. Vi tittade på en film, en komedi Here comes the boom. Den var la rolig men ingen höjdar film. 
 
Så vad ska man göra idag? Här ser ganska ok ut ute, soligt och molnigt. Idag hoppas jag att Billy kommer hem tidigt så att jag kan få ta mig en långpromenad

29 juni- LÖRDAG

Vi åkte faktiskt till stranden igår, jag och barnen. Trots att det var mulet och blåsigt. Men ju närmare vi kom stranden så förstod vi att det var här det fina vädret var.
 
Det fanns inte ett moln påhimlen, dock blåste det en hel del men vi satte oss nedanför klipporna där det var lä. 
 
Vi hade fika med oss och Joey bakade sandkakor som han så fint hällde ut över hela våran filt. Alize, the tweenie skrek som bara den när det krasade mellan tänderna när hon åt bulle.
 
Alize lade sig på filten med sin nya mobil och solade medans jag sprang och jagade Joey som en tok. Visst är det mysigt att vara ute på utflykt med sina barn men det blir mycket spring och inte direkt att man som mamma får ligga ner och ta det lugnt. Boken jaghade med mig var ju bara att glömma
 
På kvällen var det kalas för min kusin Kajsa som fyllde 25 år. Det bjöds på otroligt goda pajer som Kajsa hade lagat, sallader och bröd. Till efterrätt fick vi en supersmarrig tårta med maräng, glass(tror jag) och dajm, toppad md jordgubbar. 
 
Våran goa Sally var där (kusinbarn) man blir helt varm i kroppen när man ser henne, hon är lika gammal som Joey fast hon är född i feb och Joey i December så det skiljer ju ett par månader på dom. 
 
Dom var så söta tillsammans. Sprang omkring, men jisses vad töser är lugnare än små pojkar. 
 
Alex (min kusin) satte en "tatuering" på Sallys arm, då skulle ju naturligtvis Joey ha också. Han sträckte fram armen och fick en. Men blev helt förstörd, skrek och gapade som en jag vet inte vad. Vi förstod inte vad det var innan efter sen stund när Sally fick en till fast med samma motiv som Joey hade, då blev han glad och gick stolt och visade armen för alla kalas gäster. Det var det som var grejen, han ville ha samma motiv som Sally. 
 
Vi har väldigt bra relation vi kusiner, har alltid haft. Så mitt kusinbarn (och ett är på väg :) ) känns nästan som syskonbarn för mig. Just för att vi står varandra så nära. Vi har vuxit upp tillsammans, våran mormor/farmor och morfar/farfar hade oss barnbarn jätte mycket ute i stugan när vi var små så därför tror jag att vi fick starka band. 
 
Nu tänkte jag gå in till stan...eller till garaget och ge min sambo frukost. Regnet hänger i luften så jag får gå fort

28 juni- FREDAG

Tänkte göra en liten sammanfattning över mina semester veckor, nu har ju första veckan gått. Jätte fort gick det
 
Så vad har vi gjort. Vi mjukstarta lite denna vecka. I måndags lämnade vi Alize på vattensportläger, tvättade bilen och fikade med min pappa. I tisdags plockade jag här hemma, vi var ute och lekte i trädgården och åkte till stan och lekte på lekplats, blev även lite glass i hamnen. I onsdags var vi i Göteborg och på avslutningsfest på dagis. I torsdags igår alltså städade jag och tvättade en hel del sen åkte vi till Läjet och hämtade Alize. Innan vi åkte hem bjöd mamma (mormor) oss på glass på Tre Toppar. Jätte gott var det
 
På kvällen trotsade vi vädret och grillade. Precis när vi var klara och satte oss vid bordet så började det regna så vi hade en himla tur.
 
Det var så läskigt igår, en fågel flög rätt in i ett av våra stora fönster. Den ramlade ner på altanen och låg där och pep någon minut innan den dog. Usch jag kan inte släppa det, var så otäckt. Samtidigt så förstod jg ju att den bröt nacken så jag hade inte kunnat göra så mycket, men ändå. Väldigt otäckt