This is Halloween This is Halloween

This is Halloween, everybody make a scene
Trick or treat till the neighbors gonna die of
fright
It's our town, everybody scream
In this town of Halloween

Älskar filmen Nightmare before christmas, gillar allt med Tim Burton 
 
lör 31 oktober
 
I går sminkade vi Joey, tycker iofs inte att barn ska sminka sig läskigt för det blir lite otäckt men vi sminkade Joey och åkte hem till min mormor och morfar som tyckte att zombien som knackade på var söt. Morfar som är över 90 år berättade att Halloween fanns inte i sverige när de var små men däremot runt lucia så klädde de ut sig och målade sig i ansiktet och gick runt och "tiggde" godis, kul att få höra. Hade ingen aning om det. 
 
Sen åkte vi hem till mina föräldrar, pappa hade varit på sjukhuset då han inte är bra så zombien fick muntra upp honom lite.
 
Vi åt pizza och J fick sin gröna spaghetti och "häxfingrar". Min stora tjej har kompisar överallt i Sverige känns det som så hon är aldrig hemma på helger längre. 
 
Billy åkte och jobbade och jag ville inte strunta i vår tradition att tända ljus och titta på skräckfilm på halloween så jag fick göra det själv, dock blev det gamla klassiker som jag nästan kan utantill så jag slapp att bli så rädd. Dock kunde jag inte sova och satt uppe hela natten så nu känner jag mig nästan bakis. Nu ska vi fixa til oss sen ska vi åka upp till Göteborg för en mini weekend
 
 
 
 
 
 

Tandläkarbesök

fre 30 oktober
 
I går fyllde min lilla systerson 1 år, grattis grattis. Vi bor tyvärr långt ifrån varandra då han bor i England och vi i Sverige så vi var inte där och firade honom. 
 
Mycket förkylningar är det här hemma och min astma blir jag snart tokig på men det blev en tur till träningslokalen i onsdags iaf och humöret blev på topp. Det är så tråkigt att jag är depp, energin är på noll och när det dessutom känns som att jag har ett litet svart moln över mittt huvud som ger mig otur så känns det inte bättre. Men efter ett träningspass så känner jag mig pigg, stark och problemen är borta för en stund. 
 
J har ramlat igen och återigen känner jag mig som en "kass" mamma. Han slog munnen och fick en fläskläpp, sa att det gjorde ont i tanden men då jag inte kunde se något väntade vi till dagen efter med att åka till tandläkaren.
 
När man är 3 år (snart 4) så har man ju inte varit hos tandläkaren så många gånger men när vi kom in så sa tandläkaren...nä men hej..er känner jag igen. J var helt fascinerad av stolen som man kunde hisa upp och ner och när han hittade knappen så var det kört. 
 
Vi lyckades på något sätt att fota tänderna och när jag och tandläkaren skulle prata och han skulle anteckna så var J´s tålamod slut. Tandläkaren visade då den lilla knappen som man kan trycka på så det kommer vatten. Vi har städerskor här sa han. Joey tyckte ju såklart det var jätte kul ch efter en stund var det vatten över hela golvet. Sköterskan kom in och sa till J och då sa tandläkaren " Han fick det för mig för annars river han väl hela rummet". Åh vad det är roligt som mamma att höra sådant, att överallt dit vi kommer så lär folk känna Joey. Det var fullständig kaos och jag kan ju säg att svetten rann innan vi kom ut därifrån. Tyvärr hade han slagit i sin framtand ordentligt så den är lös och det är svullet så vi ska dit om ett par veckor igen. Sen upptäckte tandläkaren fler skadade tänder som han troligtvis har slagit i när han har ramlat förut. Tandläkaren skrev ett brev som vi kan lämna till försäkringsbolaget....i det dokumenetet så står det att patienten ramlar ofta. 
 
Vi har en underbar unge men ibland hade jag önskat att han var lite lugnare. När vi kom hem bakade vi monstermuffins. Idag tar vi lite sovmorgon innan jobb och förskola sen ikväll blir det till att åka och spöka och tända ljus på kyrkogården. I morgon ska vi åka iväg utan barn, shopping, hotell, restaurang, utekväll och Liseberg står på schemat
 
 

Pumpor, förkylningar och universeum

tis 27 oktober
 
Jag hinner sällan med bloggen, eller hinner? Jag tar mig inte tid till bloggen. Sedan cirka en vecka sedan lade jag ner min facebook sida, anledningen var att jag tycker att jag lägger för mycket tid där. Jag blir stressad när jag inte bloggar eller facebookar. Bloggen vill jag dock inte lägga ner...så det kommer väl tyvärr bli lite glesare med inlägg.
 
Jag kommer att ta tillbaka facebook men då hoppas jag att jag har lärt mig att jag inte behöver titta på den hela tiden. 
 
Jag har en del med min familj, entrotsig och vild tre- åring och en tonåring som inte mår så bra. Måste ju finnas för dom. Det är banne mig inte lätt att vara tonårsmamma, varje dag är det något och då min lilla groda som sagt inte alltid mår så bra så blir det extra tufft. 
 
I går var vi lediga, jag, Billy och Joey tog tåget till Göteborg. Vi promenerade till Universeum där vi tittade på djur och utförde experiment. Vi hade en rolig dag men åka tåg tror jag att vi väntar lite md till nästa gång då det var väldigt svårt för Joey att vara stilla på tåget.
 
 
 
 
Jag blev sjuk igen i lördags, feber och astma. Detta verkar hålla i sig och febern kommer och går. Astman gör det väldigt jobbigt att andas. 
 
I fredags hade vi personalfest, det var 50- tals tema så vi hade "klätt ut" oss
 
 
 
Idag har vi varit hemma. Jag har städat under dagen, pyntat lite Halloween och sedan legat i sängen och tittat på Greys Anatomy medan febrn har kommit och gått. 
 
Alize åkte i väg på Halloween disco men har fått åka hem då hon också har fått feber. 
 
Jag och Joey har fixat en pumpalykta idag och en zombiekaka