Med hälsa i fokus

mån 29 jan
 
Då var det ny vecka. Helgen? Hmmm, i fredags blev det AW med liveband. Vi strtade nere på Billys jobb där vi fick låna relaxavdelningen. Det blev goa drinkar och pizza. Sen bar det av till Backstage för att titta på Järnet. Där vart det tequila och mer drink. Träffade många vänner. 
 
Lördagen blev en promenad in till stan för att hämta bilen sen hämtade vi Joey som var med farmor på hundutställning. Blev en lugn dag hemma, packade lite och fick sovit mitt på dagen. God mat på kvällen. 
 
Söndag, det kom hit folk och tittade på vår bostad. Vi fick plockat ner Joeys säng och lagt ut den till salu. En bilsäng ifall ni vet någon som är intresserad. 
 
Jag har ju börjat ha hälsa som fokus. Jag är inte ute efter att gå ner i vikt, jag är ute efter en stark, hälsosam och uthållig kropp. Jag "fuskade" med gott samvete i helgen. Blev rejäla portioner med kött och grönsaker och sås. Blev Nocco, fika, choklad. Jag mår bra av att "fuska" eller som jag säger det, unna mig. Jag måste få göra det för att må bra. Jag tänker på att äta bra mat under veckorna, protein, bra fetter, lite socker, kolhydrater. Äter flera mål mat om dagen för att slippa få dippar och äter bra inför och efter träning. Då det fungerar bra så unnar jag mig lite extra på helgerna ifall jag är sugen. Kaffe är även en annan sak som jag har valt att inte plocka bort då mitt huvud behöver kaffe. 
 
Men jag mår bra såhär och jag tror att det är grejen. Man ska helt enkelt hitta vad som passar en själv, vad man själv mår bra av. Sen är ju alltid tips och råd bra. Som tex så tar jag gärna emot tips på goda och hälsosamma frukostar då jag älskar frukost. Även kvällsfika och mellanmål behöver jag bra tips på. Så bara ös över med era bästa tips och recept. 
 
 
Susie och jag <3 
 
 

Hej mitt vinterland

tis 23 januari
 
Är fortfarande hemma, behövde vara hemma och andas lite. Tänkte först sjukskrivit mig idag men efter att ha pratat med underbara kollegor så kom jag på att jag ska ta mig till jobbet ändå, dock lite senare så att jag hinner andas.
 
Brukar ej göra såhär men kände att idag måste jag. 
 
I söndags (strax efter att jag skrivit blogginlägg) så hade vi en helt underbar dag, snacka om balsam för själen.
 
Här nere på västkusten utmed havet är det mest grått, vi har lite is/frost/snö som ligger på marken fläckvis, det blåser kallt. 
 
Så vi begav oss till Åkulla som ligger ca 20-30 minuters bilfärd hemifrån. Inne i skogen där så var det snö...mycket snö och med hjälp av konstsnö så har de fått till ett gäng härliga backar plus skidspår. Joey fick äntligen åka på sin snowracer i branta backar och backar med gupp och tunnlar. Han var helt överlycklig. Det fanns häst och vagn och skidtävlingar. 
 
Vi gick in i friluftsgården och köpte fika, därinne hade de tänt eld i den öppna spisen och det var såååå mysigt. Vi köpte dock med oss fikan och promenerade en bit in i skogen där vi satte oss i snön och åt. 
 
Hade en galet trött unge med oss hem. Fler sådana här dagar behöver vi. 
 
 

Fuskare

sön 21 jan
 
Vilken helg, känns som att jag behöver flera på raken...
 
Fredagen...ja jag fuskade. Nu går jag ju som sagt på ett 15 dagars program som innebär kost och träningsschema. Träningsschemat har jag följt väldigt nogrant och jag har en liten hjälpredare som hjälper mig med detta. 
 
Men kosten...attans i fredags föll jag pladask. Jag fuskade och det känns bättre att jag skriver det här och erkänner det än att försöka låtsas som att det inte har hänt. Jag tryckte i mig två småkakor på fredagsfikan på jobbet. Mådde illa efteråt och min kära kollega Emma som är grymt duktig och strikt med kost satt bredvid och tog INGEN kaka. 
 
Jag tänkte att - ähh, ett fusk. Det är bara att ta nya tag!!! 
Kvällen hemma, familjen äter fredagsmys. CHOKLAD!!!!! Men skam den som ger sig. Gick ut i köket lagom innan talang började och blandade naturell kvarg med lite kakaopulver. Det funkade...yeeeeiiiii
 
Igår åkte vi ut till stugan och vårt blivande hem. Peter, Kajsa och Gaiden dök också upp. Vi eldade skräp och grillade korv. Riktigt mysigt blev det. 
 
Skönt att få tänka på annat. Jag har ju en tonårsdotter också, vill ju inte lämna ut hennes eller vårt privaliv men det är tufft och det är tufft att vara mamma till en tonårsdotter som hon. Mitt hjärta springer iväg, ångest, rädd, oro...det är mycket hela tiden. Därför tycker jag att det är skönt med kost/tränings schema för då har jag något att fokusera på. Vet att det låter konstigt men sådant ihop med positiva upplevelser gör mig för stunden lite starkare