Det är ju inte den 30:e det är ju den 31:a

Vilken koll jag har på datum...
 
Har varit en bra dag idag, fick plockat upp här hemma på fm...käkade lite havregrynsgröt(fick bli min lunch) och läste lite i min bok. 
 
Läste en sak i våran lokala tidning idag. Å nej jag är inte rasist över huvudtaget men det är klart att det känns sådär att läsa att asylsökande/flyktingar får förskole platser(dom fixar en helt ny avdelning) för att dom har rätt till det. Ja fast alla de runt 80 barn i Varbergs kommun vars föräldrar som arbetar och står utan barnomsorg har inte dom rätt till förskola. Ibland undar man ju hur samhället tänker. Självklart så ska dom få gå i förskola men nu finns det ju som sagt cirka 80 barn som inte har någon plats och är i akut behov av det och då får dom plats vars föräldrar inte arbetar för dom går och väntar på uppehålls tillstånd. 
 
Jag hade velat få det förklarat för mig för jag förstår faktiskt inte det...dessutom så står kommunen för bussar som tar dom fram och tillbaka till förskolan och dom får vara där 15 timmar vilket säkert då är gratis. Vi behöver förskola som vi garanterat får betala en hel del för och vi får köra ett par extra mil då vi själva naturligtvis får betala bensinen för att det inte finns dagis i närområdet. 
 

30 jan- Halleluja

It´s a halleluja moment....
 
Hahahaha...nä men inatt så vaknade bara Joey tre gånger och då räckte det att ge honom nappen sen somnade han om...underbart. Konstigt nog är jag tröttare och ser betydligt tröttare och sliten ut än vad jag brukar göra. 
 
Nu kommer snart svärmor så ska jag ge mig av till jobbet.
 
Är det så att ni vet någon dagis plats får ni gärna höra av er...;) 
 
Eller om ni kanske har biljetter liggandes till Göteborgs horse show som ni vill bli av med....
 
Värsta annons upplagan...he he he

30 Jan- Öppna förskolan

Idag var vi på öppna förskolan på fm. Första gången vi var där. Vi var på ABF:s dans/rytmik förskola som Linda min och Alize "gamla" dansfröken håller i. 
 
Linda är väldigt duktig och fick verkligen barnen på bra humör. Det var sång, rytmik lekar och dans, mycket musik. 
 
Nu har även jag och Joey gjort oss kända där med tanke på att Joey lämnar ingen oberörd...med sin Karlsson på taket frisyr, stort smile och kisande ögon så for han runt som en virvl vind. Efter fem min så visste alla vem Joey var och vem hans mamma var.
 
Han sprang in i danssalen med ett illtjut(glädjetjut). Sprang fram till spegelväggen, dansade tittade på sig själv, skrattade och applåderade. Sen sprang han runt runt runt medans de andra barnen satt snällt i sina föräldras knän. Han skrattade, tjoade, tjöt och håret bara yrde runt honom. När alla deltagare stod i ring passade Joey på att springa omkring i mitten och applådera och smile:a upp sig mot alla. När Linda stängde av musiken tvärstannade han och började applådera och skrattade högt. Han hade otroligt roligt....det var sååå kul att se honom så glad även om det emellanåt nästan kändes lite pinsamt. 
 
Efteråt var det fika. Jag fick hälla i mig en kopp kaffe supersnabbt för efter att Joey tryckt i sig två marie kex och ett rån så sprang han iväg och snodde fika från dom andra barnen. 
 
Vi promenerade fram och tillbaka till ABF och handlade på vägen hem. Joey somnade gott i vagnen och har sovit i 2,30 timmar nu. Det har aldrig inträffat förut. 
 
Vi fick tyvärr ytterligare ett nej från en förskola idag då kötiden var på cirka ett år.