pepparkakeland

sön 22 nov
 
Hur fort gick inte denna helgen då? Ändå hade jag en extra dag ledigt. Jag skulle inte bli ledsen om det drar in ett snökaos under natten så att vi får stanna hemma i morgon. 
 
I går var jag och Joey på bio. Det gick ganska bra, jobbigt att stå i kö och när vi köpte popcorn råkade J välta ner en rätt så stor reklamskylt så att typ hela bion vände sig om. Denna gången tog faktiskt J åt sig och sa flera gånger, mamma det var inte meningen. 
 
Vi satte oss tillrätta och filmen startade...efter typ 2 min skriker J " Det där är inte Alfons Åberg!!!!!!!" och det hade han rätt i för det var någon annan film. Efter en stund när jag hade försökt att få J att sitta still så kom det in en kvinna som sa att det var något fel och att Alfons skulle sändas i en annan salong. Ni kan ju tänka er kaoset när massa föräldrar ska transportera sina barn, kuddar, popcorn, dricka m.m. Slutligen fick vi satt oss tillrätta och tittat på Alfons, den var bra vilket J också tyckte men han tröttnade och vi gick innan filmen var slut. På väg till bilen var han lite arg för att vi inte köpte mer godis och sprang och tramsa, snubbla och slog pannan i kullerstenen...så en bula blev det.
 
Jag var och tränade och efter det var det väldigt skönt att slå sig ner och äta hemmagjord pizza och vira in sig i en filt i soffan. 
 
Idag åkte vi och lämnade Alize hos hennes farmor. J gick in och kikade runt och med sin charm fick han såklart godis av Alize´s farmor. 
 
Sen har vi bytat gardiner och bakat pepparkakor....det gick väl som det gör med små barn. Mamman står alltid kvar och bakar upp det sista när barnen tröttnat. Mitt i baket med deg och mjöl överallt kom J på att han var kissnödig....well well Life´s good
 
 

Hej mitt vinterland...

lör 21 november
 
Vaknade upp till en kall och vit morgon. Nä snö har vi inte men det är frost iaf och mycket så det lyser vitt ute. 
 
Åh vad jag gillar det....klart att värme är bäst men det här jäkla regnandet och gråa vädret får mig att vilja kräkas. Så därför kändes det lättare att gå upp idag. 
 
Julkänslan infinner sig och nu sitter vi och äter frukost med tända ljus och tittar på barnkanalen. 
 
I går var jag och Joey lediga då förskolan var stängd. Då passade jag på att städa då jag inte hunnit något alls i veckan. Fick tvättat en del också innan vi åkte in till stan till BR, J fick en födelsedagspresent av BR och sedan åkte vi och besiktigade bilen. B jobbade länge i går och han jobbar idag också men när han kom hem i gå så hade jag lagat klyftpotatis, lövbiff och wiskeysås sen åt vi det sista av tårtan till efterrätt. 
 
Fick beställt lite julklappar på nätet igår, har inte mycket kvar vilket känns skönt. 
 
Jag tycker om julen när den är planerad så att man slipper stress och när man inte har så stora krav på sig själv. Förra året var jag ute i så god tid så att jag kunde sitta ner den 23:e och spela bingolotto hela kvällen utan att rusa upp och ned mellan varje spel. 
 
Tycker dock det är tråkigt och jobbigt med allt runt om i världen. B har sagt att vi inte ska åka till Lisebergs julmarknad i år eller gå i Göteborg och julhandla pga terrordåd...jag vill inte vara rädd. Jag vill bo i ett land, en värld där ordet terrorist inte existerar. Känns konstigt att vi som ändå har växt upp i ett någotsånär tryggt Sverige ska börja känna av rädslan
 
 
 
 
 
 

Födelsedagsbarn

tors 19 nov
 
I går fyllde jag år och blev hela 33 år gammal. Eller gammal....det är väl inte gammalt. 
 
På mitt jobb blev jag otroligt uppvaktad, när jag kom dit ställde sig hela klassen upp och sjöng "ja må du leva" och sen fick jag massa kramar.
 
Blev rejält överraskad när jag var lite sen till vår planeringsmöte och när jag kom in så sjöng mina kära kollegor för mig och jag ick vackra blommor, äppelpaj och chokladkaka.
 
Inte nog med det på mellanmålet så reste sig ALLA barn upp och sjöng.
 
Hemma fick jag paket. En ny sminkväska utav barnen som jag har önskat mig och utav B fick jag presentkort på en SPA- dag, ska bli underbart. 
 
På kvällen mötte jag och Alize upp Sanna i stan och sedan gick vi på bio, Hunger Games- sista filmen. Den var jätte bra. Har läst böckerna så jag visste vad som skulle hända men den var ändå bra och i 3D blir det fräckt. Det var vi och alla stadens fjortisar typ...som satt och grät och skratta om vart annat.
 
Tycker dock att den bästa filmen är nummer 2