Sätta guldkant på vardagen...

sön 31 januari
 
Sista dagen på januari, skönt. Vill att dessa tråkiga vintermånader ska ta slut snabbt. 
 
Vi behövde lite lyx...litet break i vardagen så vi bodde en natt på hotell nu i helgen. Det blev hotell Riverton i Göteborg. Vi började dagen med shopping och långa promenader på och runt staden. Efter ett par timmar var vi helt slut så vi köpte med oss lite choklad och gick till hotellrummet där det blev myskläder på. Vi hade med oss datorn så vi tog några öl, åt choklad och lyssnade på spotify. Skönt att bara slappa. 
 
Sen fixade vi till oss och gav oss ut på stan. Vi gick till en Liverpool pub och tittade på en match med Liverpool. Det var ett gäng engelsmän där och det var kul att bara titta på dom, en kille var totalt inne i matchen. Han gapade och skrek....Vi träffade en bekant till Billy där som vi tog ett par öl med. 
 
Vi blev ju såklart hungriga och har pratat länge om att besöka restaurangen 2112 
 
Det var cirka en timmas väntetid på bord men vi satte oss i baren och väntade. Kan säg att det var värt all väntan. Jisses vilken god mat, det var den godaste burgaren jag någonsin har ätit. Det var så vällagat och såååå gott. 
 
Vi blev ju såklart äckelmätta så det var skönt med en liten promenix till hotellet. Vi gjorde ett besök i hotllets skybar där det blev drinkar med passionsfrukt och rom och en med wiskey och grädde. 
 
Efter det var vi rätt nöjda, försökte se ett avsnitt av Homeland på datorn men jag somnade såklart. 
 
Åt mig galet mätt på frukosten sen.
 
Vilka grymt roliga människor vi har stött på denna helg. Ha ha ha, man tror knappt att det är sant ibland. Nu har vi verkligen laddat batterierna. Blev en tur på Ikea på hemvägen och fika hos mina föräldrar sen. Å en tupplur i soffan när vi kom hem, förstår inte att jag aldrig blir ordentligt utsövd. Eller jooo, jag vet att jag har en del som tar energi nu....
 
 
 
 
 
 

Pulka, badtunna och musjakt...

sön 24 jan
 
Rubriken är en bra sammanfattning på denna helgen som gick lika fort som den förra. 
 
Joey var med mig på jobbet i fredags då hans förskola var stängd. Det gick bra, Billy hämtade när han hade slutat och jag fortsatte att jobba till kl 18
 
Somnade som vanligt alldeles för tidigt i soffan till Homeland.
 
På lördagen gav vi oss iväg på f.m. Vi mötte upp Tommy och Susie med deras barn i pulkabacken. Vi hade en jätte rolig stund, barnne och vi vuxna åkte mycket pulka. Det gick riktgt fort i backen, jag och Susie lyckdes ju såklart pricka in guppen som barnen hade byggt upp vilket resulterade i ömma bakdelar :P 
 
Det blev en fika tillsammans på Coop innan vi åkte hem. Åt lite lunch, vilade och sedan var det dags för att fixa oss i ordning för en kväll hemma hos Peter och Kajsa. Vi var ett gäng som var där. Peter och Kajsa bjöd på en jätte god pastagratäng och sallad och bröd. Blev kaffe choklad och avec. Efter det bytte vi om och gick ut i snön där den varma badtunnan väntade. Det ar så varmt och skönt i tunnan. Sprang upp i snön, la mig snabbt ner på rygg och upp igen. Billy tyckte att jag skulle "rulla" med i snön och brottade ner mig...det var svinkallt och sedan när vi hoppade ner i tunnan igen så brändes det i hela kroppen. 
 
Vi hade en jätte rolig kväll med goda vänner och mycket skratt. 
 
Idag har det varit musjakt här hemma. Vi började med smörgåstårta och fräska frallor till frukost, sen blev det ett par avsnitt Homeland. Sen var det jakttajm. Vi har alltså lyckats få in möss i vårt kök. Super äckligt. De har inte varit under diskbänken vilket ju brukar vara vanligt eller skafferiet...nej då de har hållt till i hörnet vid min hylla med kokböcker och i ett skåp där vi har lite olika köksmaskiner och gratänformar och porslin och så. Vi har hittat musbajs och vi har hört hur de sitter där och knaprar på något. 
 
Har tagit ut allt och diskat, skurat hela köket med klorin och fast att jag är djurvän och tycker att det är barbariskt så har vi satt ut musfällor. Fällan small en gång i dag men det var ingen mus i den utan en skrikande hund som hade gått för nära med nosen....Snart blir det farmen och då ska vi äta en kaka, vaniljhjärtan i långpanna som jag har bakat 

vinterland

tors 21 jan
 
Fast att jag fryser så att jag mår illa så måste jag säg att det är väldigt vackert ute nu. Dessa rimfrost täckta träd, vit snö, det är ljust, det knastrar, frisk luft....ja förutom att det är galet kallt typ -11 så funkar det. 
 
Denna veckan har jag jobbat mycket vilket börjar kännas nu så det ska bli skönt med lite ledighet i helgen. Grymt nöjd över att jag har kämpat mig igenom alla träningspass, har inte missat ett enda sen terminstart...peppar peppar har jag än så länge hållit mig något sånär frisk. Har ont i mina bihålor men inte i närheten av så illa som jag har haft det.
 
Nä om jag skulle ta och dricka lite glögg och försöka få upp värmen för nu blir jag inte ens varm framför brasan. Jobbigt dock om jag dricker glögg för då förstör jag mitt nyttiga tänk...